Wat?

Zoom webinar voor sociale huisvestingsmaatschappijen: Renovatieplanning van jouw gebouwenportefeuille.

Voor wie?

Algemeen, financieel of operationeel directeur, diensthoofd, bouw- & renovatie, duurzaamheidsverantwoordelijke, bouwingenieur, … van Sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM’s) en Sociale verhuurkantoren (SVK’s) die eigen gebouwen in beheer hebben.

Interesse?

Schrijf je nu in via de link. Een week voor het webinar ontvang je een email met Zoom-link.


Wanneer
-

Waar

Online webinar
België

Webinar sociale huisvesting: Hoe pak ik de renovatie aan van mijn gebouwenportefeuille

Sta jij ook voor de uitdaging in sociale huisvesting om het dagelijks beheer van de organisatie financieel gezond te houden én tegelijk de doelstelling opgelegd door Vlaanderen om tegen 2050 EPC A-label te behalen? Voor nieuwbouw dekt de regelgeving de energiedoelstellingen voldoende af. Maar wat met je bestaande socialewoningpatrimonium? Welke woningen pak je eerst aan? Welke maatregelen voer je eerst door en hoe combineer je deze langetermijnplanning met onderhoudsinterventies en verhuisbewegingen? Hoe hou je je gebouwportefeuille én je SHM/SVK-financiën in balans?

EnergyVille/VITO ontwikkelde speciaal voor sociale huisvestingsmaatschappijen een tool voor gebouwportfoliobeheer om precies die vragen te onderbouwen met betrouwbare cijfers op maat van uw gebouwpatrimonium. Zo maak je weloverwogen beslissingen voor je renovatie planning en stuur je die vervolgens periodiek bij.

In een webinar van 1,5 uur tonen  Glenn Reynders en Lukas Engelen, EnergyVille/VITO gebouwexpert en onderzoeker, een praktijkvoorbeeld in twee stappen. Eerst wordt in dit specifieke voorbeeld een volledige gebouw-inventaris doorgerekend met meer dan 160 renovatiepakketten en uitgezet ten opzichte van de vooropgestelde doelstellingen.

Zo krijgt je als SHM duidelijk zicht op investeringskost, terugverdientijd, verwachte energiebesparing, maar ook comfortstijging, EPC-sprong en CO2-reductie. Daaruit resulteert dat voor een bepaalde SHM met 210 woningen dat

  • 175 woningen een haalbaar EPC A-label hebben
  • 119 woningen een terugverdientijd < 30 jaar
  • 54 woningen een investeringskost < 30.000 euro dragen

Vervolgens zoomen de onderzoekers in op de individuele woningen met een software tool, zodat je als SHM ook zelf aan de slag kan om per gebouw individuele scenario’s zelf te verfijnen of aan te passen aan de praktijk van huurderswissels en/of dringende onderhoudswerkzaamheden.

We zien je graag op 19 mei!