15-05-2020

Op 14 mei hielden Hakan Ergun, Jef Beerten en Ronnie Belmans een webinar over het effect van de Covid-19-pandemie op ons elektriciteitssysteem. In deze webinar werden de veranderende stroomopwekking, vraag en elektriciteitsprijzen nader bekeken en vergeleken met enkele voorgaande jaren. Op basis van deze vergelijking willen we proberen aantonen hoe deze veranderingen de betrouwbaarheid van onze energievoorziening kunnen beïnvloeden, niet alleen in de komende dagen en weken, maar ook in de toekomst wanneer het aandeel hernieuwbare energie nog uitgebreider zal zijn en Europa zelfs een volledig hernieuwbaar energiesysteem ambieert tegen 2050.


Bijkomende links:

HoogspanningDit webinar vond plaats naar aanleiding van de expert talk van Hakan Ergun. Wil je het volledige artikel lezen? 
Naar de expert talk

IEEE PES whitepaperTijdens het webinar kwam ook de whitepaper van de IEEE Power & Energy Society aan bod over hoe elektriciteitsbedrijven en systeembeheerders de problemen in verband met COVID-19 hebben opgelost om gemeenschappen een veilige en betrouwbare stroomvoorziening te bieden. U kan de volledige paper hier nalezen.

Webinar

Download de slides hier.

Bijkomende vragen? 

Heeft u bijkomende vragen na het webinar? Stuur dan gerust een mail naar info@energyville.be.

EnergyVille

Contact

info@energyville.be