12-06-2020

Op 11 juni 2020 hielden Tom Aernouts (EnergyVille/imec) en Bart Vermang (EnergyVille/UHasselt) een webinar over de veelbelovende resultaten die behaald werden met tandem-zonnecellen. Perovskiet is een veelbelovend materiaal om hoogwaardige zonnecellen te maken. Ze kunnen worden verwerkt tot dunne, lichte, transparante modules die een hoog energierendement kunnen bereiken, niet duur zijn om te produceren en een hoog absorptievermogen voor zonlicht hebben. Omdat ze semitransparant gemaakt kunnen worden, kunnen perovskietzonnecellen ook bovenop de traditionele silicium zonnecellen geplaatst worden. Deze tandemcellen hebben een enorm potentieel om de efficiëntie van zonnepanelen te verhogen. Perovskiet toevoegen bovenop silicium PV zou zelfs de meest kosteneffectieve aanpak kunnen blijken om de efficiëntie van fotovoltaïsche energie verder te verbeteren.


Bijkomende links

 

Tandem cellsDeze webinar vond plaats naar aanleiding van de expert talk van Tom Aernouts. Wil je het volledige artikel lezen? 
Naar de expert talk

 

 

Webinar Tom Aernouts

 

Download de slides van Tom Aernout's presentatie 'Next generation solar cells: perovskites and tandems' hier.

 

 

Webinar perovskitesDownload de slides van Bart Vermang's presentatie 'Perovskite & Chalcongenide, a marriage made in heaven?' hier.

 

Bijkomende vragen? 

Heeft u bijkomende vragen na het webinar? Stuur dan gerust een mail naar info@energyville.be.

EnergyVille

Contact

info@energyville.be