4e generatie thermische netten vormen een belangrijk onderdeel van het thermisch energie-onderzoek van EnergyVille. Thermische netten van de 4e generatie zijn netwerken met een lage temperatuur die de productie van warmte en koude in balans brengt met de lokale vraag. Thermische netten spelen een belangrijke rol in het verminderen van ons primair energiegebruik door restwarmte optimaal te benutten en aan te vullen met hernieuwbare energie. Uitdagingen die in dit project werden aangegaan, zijn: technologische innovaties in substations, thermische opslag, de mogelijkheid van diepe geothermie en het creëren van flexibiliteit terwijl het systeem in balans blijft en operationele en investeringskosten laag blijven. 

 

Presentatie

4e generatie thermische netwerken? Wat is dit precies? Ga dan zeker door deze presentatie met input van Lieve Helsen, Dirk Saelens, David Lagrou en Ann Wouters.

Specifieke Onderzoekstechnologieën 

Booklet en wetenschappelijke papers

Wil je graag meer weten over het project? Download dan hier de booklet met een overzicht van alle technologieën en conclusies of ontdek hier de wetenschappelijke publicaties die verschenen zijn tijdens het project.

Logo's EFRO EnergyVille