SPIDER logo

De vraag naar elektrische voertuigen (EV's) neemt snel toe. Volgens de European Green Vehicle Initiative Association (EGVIA) kan een aanzienlijke toename van EV's alleen verwezenlijkt worden door verdere en aanzienlijke kostenbesparingen en het verbeteren van het rijbereik, de duurzaamheid, de laadsnelheid en de veiligheid van elektrische voertuigen, in vergelijking met andere voortstuwingstechnologieën.

SPIDER is een Europees samenwerkingsproject dat geavanceerde Li-ion-batterijen zal ontwikkelen en demonstreren met een aanzienlijk verbeterde energiedichtheid, levensduur, veiligheid en recycleerbaarheid. Op basis van wetenschappelijke gegevens wil het project de kost van Li-ion-accu's reduceren en de prestaties, recycleerbaarheid en veiligheid verbeteren, zodat elektrische voertuigen snel marktaandeel kunnen winnen en de CO2-uitstoot kunnen verminderen.

Periode

-

Het SPIDER-project (H2020-subsidieovereenkomst nr. 814389) stelt een multidisciplinaire aanpak voor om veilige cellen met een lange levensduur en hoge energiedichtheid te ontwikkelen. Deze aanpak is gebaseerd op nieuwe materialen, verbeterde chemische samenstellingen, nieuwe industrieel relevante fabricageprocessen, aangevuld met diepgaande karakterisering, veiligheid, modellering en levenscyclus-analyses.

SPIDER-technologieën zullen op 4 opeenvolgende geavanceerde Li-ion-celgeneraties geïmplementeerd worden om een ​​beter zicht te krijgen op de kosten, prestaties, recycleerbaarheid en veiligheid van Li-ion-accu's, zodat elektrische voertuigen snel marktaandeel kunnen winnen en hun CO2-uitstoot kunnen verminderen.

EnergyVille/VITO is nauw betrokken bij dit project en levert expertise en mogelijkheden op het gebied van batterijtesten, geavanceerde modellering met de nadruk op verouderings- en snellaadprocessen, de economische evaluatie van de nieuwe batterijtechnologie in veranderende bedrijfs- en marktomstandigheden en levenscyclusanalyse.

SPIDER project
Serge Peeters

Contact

Serge Peeters

Business Developer Electrical Storage at EnergyVille/VITO
Jeroen Büscher

Contact

Jeroen Büscher

Researcher Battery and Energy Storage at EnergyVille/VITO