Smart built 4 EU

Het SmartBuilt4EU project heeft een looptijd van 30 maanden, wordt gefinancierd door het H2020-programma en geleid door ECTP ( Europese Constructie, gebouwde omgeving en energiezuinig bouwen Technologieplatform. Het project heeft als doel de samenwerkingen tussen stakeholders in de smart building waardeketen te bevorderen, hun innovaties te promoten en R&D-hiaten en beleidsaanbevelingen te identificeren om de verdere acceptatie van smart buildings te ondersteunen. Daarnaast draagt het bij aan de implementatie van de Smart Readiness Indicator, een gemeenschappelijk systeem voor het beoordelen van de smart readiness van gebouwen, in lijn met de EPBD. 

Status

Afgesloten project

Periode

-

SmartBuilt4EU zal de Smart Building Innovation Community (SBIC) versterken, met als kern, EU-gefinancierde projecten en deze voorzien van een pakket ondersteunende activiteiten met een dubbel doel. Namelijk het faciliteren van de stroom en uitwisseling van informatie tussen EU-gefinancierde projecten en nationale initiatieven op het gebied van smart buildings en de gerelateerde zakelijke, beleidsmatige en media-aspecten. Daarnaast ook de coördinatie van de bijdragen van de Smart Building Innovation Community aan de bevordering, het experimenteren met, en de implementatie van de Smart Readiness Indicator in de EU.

SmartBuilt4EU heeft als doel: 

  • Kansen bieden om te netwerken, kennis en ervaring te delen op het gebied van smart buildings. 

  • De belangrijkste innovators en innovaties op het gebied van smart buildings benoemen en promoten. 

  • Samenwerkingen voorstellen om barrières, kansen en best practices voor verdere acceptatie van smart buildings te identificeren. 

  • Deze bevindingen consolideren in een Strategische Onderzoeks- en Innovatieagenda die de basis zal vormen van de ontwikkeling van toekomstige Horizon Europa-oproepen over smart buildings.

  • Aanbevelingen doen aan beleidsmakers

  • Instrumenten ontwikkelen en testen om de implementatie van de Smart Readiness Indicator te ondersteunen.

Coordinator

ECTP

Research centres

Research centres

Innovation experts

Innovation Experts

Members of the ECTP Association

Members of the ECTP

Lees de Policy Recommendations for smart buildings

Lees het Strategic Research Agenda for smart buildings

Strategic Research Agenda and Policy Recommendations for Smart Buildings available now!