https://moonshotflanders.be/wp-content/uploads/2019/12/cropped-Banner-Moonshot-Website-scaled-2048x474.png

InduFlexControl heeft als doel flexibiliteit te realiseren en controleren bij energie-intensieve processen en power-to-X-technologieën om CO2 optimaal te verminderen, en dit op een manier die geschikt is voor het algehele industriële en energie-ecosysteem.

Status

Afgesloten project

Periode

-

In lijn met het Moonshot-initiatief is de fundamentele onderzoeksuitdaging het ontwerpen van radicaal nieuwe technieken. Door model predictive control (MPC) en deep learning te integreren kunnen de beperkingen van industriële proceskenmerken, het ontwerp van de energiemarkt en de configuratie van het energienetwerk worden overwonnen bij het toepassen van industriële flexibiliteit.

Deze technieken zullen ons ook in staat stellen het beste van twee werelden te combineren, dat wil zeggen modelgebaseerde benaderingen voor robuustheid, en modelvrije/datagedreven technieken om de onzekerheid en het complexe karakter van energie-intensieve processen aan te pakken. Uiteindelijk wil InduFlexControl de huidige industriële conceptie verstoren door het ontwerpen van flexibele energie-intensieve processen.

InduFlexControl is een sprint strategisch basisonderzoeksproject (sprint-cSBO) binnen het Flanders Industry Innovation Moonshot-initiatief MOT4. Dit initiatief ondersteunt specifiek onderzoek naar duurzame energieoplossingen. Met een initiële looptijd van 18 maanden zal het uitgevoerd worden in samenwerking tussen de Universiteit Gent (UGent) en EnergyVille-partners VITO (Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek) en KU Leuven. De speerpuntcluster voor de Vlaamse chemische en kunststofindustrie, Catalisti, brengt dit initiatief in praktijk met de nauwe samenwerking van Flux50, de Vlaamse cluster voor de slimme energiesector. 

Partners:

           

Financiële ondersteuning:

Nick Verdonck – catalisti.beImage result for VLAIO logohttps://moonshotflanders.be/wp-content/uploads/2019/12/FLUX50.jpg

This project is finished, but if you want to know more about the continuation of the work, you can find it here. It's called INDUFLEXCONTROL-2. 

geert deconinck

Contact

Geert Deconinck

Professor Electrical Engineering at EnergyVille/KU Leuven, Research line coordinator electrical networks