buildings and districtsLokale gemeenschappen en steden spelen een cruciale rol in de energietransitie. Een groot deel van ons energiegebruik gaat naar de stedelijke omgeving en vormt zo een significante uitdaging. Daarom moeten nieuwe gebouwen, renovatieprojecten en zelfs volledige districten voldoen aan hoge energiestandaarden. EnergyVille ontwikkelt kennis om de Europese Commissie, regionale/lokale overheden en industrie te ondersteunen in de overgang naar een energie-efficiënte, koolstofarme en duurzame stedelijke omgeving. Daarvoor ontwikkelen we nieuwe technologische inzichten, tools, en evaluatiemethoden en ondersteunen we nieuwe businessmodellen.

Marlies Van Holm

Contact

Marlies Van Holm

Programme Manager Smart Energy & Built Environment at EnergyVille/VITO
Kris Boonen

Contact

Kris Boonen

Business Developer Smart Energy and Built Environment at EnergyVille/VITO
Tatiana Pasquel Garcia

Contact

Tatiana Pasquel Garcia

Business Developer Policy Studies at EnergyVille/VITO
geert deconinck

Contact

Geert Deconinck

Professor Electrical Engineering at EnergyVille/KU Leuven
Elektrisch & Thermisch

Gebouw- en district modellering

In de transitie naar een koolstofvrije toekomst is een cruciale rol weggelegd voor lokale gemeenschappen en steden. Tegen 2050 zal de helft van het huidige gebouwenbestand in Europa nog steeds in gebruik zijn. Daarom is het optimaliseren van het energieprofiel van onze gebouwen en steden een topprioriteit geworden, met de juiste afweging tussen energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en flexibiliteit. Ongeacht of u een publieke of private speler bent, EnergyVille kan u ondersteunen in deze transitie. Onze technologische oplossingen worden al toegepast in ruim 55 stedelijke testgebieden, verspreid over Europa.

Building technology assessment

De energie-efficiëntie, de bouwelementen, de gebruikte technieken en materialen zijn stuk voor stuk bepalend voor het totale energieverbruik en de milieu-impact van de gebouwen rondom ons. EnergyVille biedt ondersteuning om gebouwen, bouwmaterialen, technische installaties en hernieuwbare energiesystemen milieuvriendelijker en energiezuiniger te maken.

Energiebeheerssystemen voor woningen en gebouwen

EnergyVille heeft jaren ervaring met het regelen en optimaliseren van de thermische en elektrische energie-installaties in woningen en kantoorgebouwen. Vanuit de meest performante modelgebaseerde sturingen of vanuit zelflerende data-gedreven oplossingen, er is steeds een optimale regelaar die het gebruikerscomfort combineert met een lage kostprijs, minimale uitstoot of maximale integratie van hernieuwbare energiebronnen. We focussen zowel op de algoritmes als op de implementatie en evaluatie in echte gebouwen.