Flexharvester

FLEXharvester biedt je energieflexibiliteit via een eenvoudig open datamodel en -architectuur voor het bouwen van oplossingen voor energiebeheer.

Flexharvester

Flexharvester platform bouwt op Microsoft IoT HUB, Microsoft Azure en Microsoft Power BI

Gebouwd met het Microsoft Azure ARM template concept, integreert het platform de lopende onderzoeksontwikkelingen in demand response toepassingen van thermische netwerken. Het stelt Microsoft Solution Providers wereldwijd in staat om energie-flexibiliteitsoplossingen te begrijpen, te integreren en te implementeren op basis van Microsoft-apps en -platformen.

Voor wie?

De FLEXharvester softwarecomponenten stellen integratoren, netwerkexploitanten, leveranciers van gebouwbeheersystemen en vastgoedbedrijven in staat om hun project direct te verbeteren met de STORM District Energy Controller voor flexibiliteitsmanagement en vraagresponsmogelijkheden.

Een kant-en-klaar ARM-sjabloon dat een eenvoudige configuratie van sensoren, netwerk, gebouwen, datameer, dashboards en algoritmen ondersteunt
Met de FLEXharvester ARM-sjabloon installeert u eenvoudig het totale pakket aan softwarecomponenten op uw Microsoft Azure-abonnement. Met behulp van onze template kunnen solution providers de implementatietijd in het veld verkorten. Onze open connectiefilosofie op elk component maakt ook integratie met andere technologie of maatwerk mogelijk.

Continue ondersteuning en ontwikkeling van functies door een gerenommeerde organisatie in energie-onderzoek: FLEXharvester is een speerpunttechnologie in VITO/EnergyVille's District Heating and Cooling roadmap voor ten minste 5 tot 10 komende jaren. Een continue stroom van nieuwe functies zal uw innovatie voeden en toekomstbestendig maken. EnergyVille's uitgebreide veldtesten van alle componenten ontkrachten het risico in uw ontwikkeling.

Flexharvester voor warmtenetwerken

De collectieve warmteproductie maakt het mogelijk om op een economische manier meer duurzame warmte te produceren. Het is een van de oplossingen die helpen om onze klimaatuitdaging aan te gaan.

Meer rendement kan worden gerealiseerd door op een intelligente manier de balans tussen warmteproductie, -verbruik en -opslag te managen en gebruik te maken van de huidige opslagcapaciteit in gemeenschappen en steden. 

Hoe meer hernieuwbare bronnen kunnen worden benut, hoe lager de totale emissie- en productiekosten. 

Het verminderen van pieken en het verschuiven van de productie is de manier om onze klimaatuitdaging aan te pakken.

Erik De Schutter

Contact

Erik De Schutter

Business Developer Thermal Energy Systems at EnergyVille/VITO