De EBECS tool biedt aan huurders of eigenaars van een woning een uitvoerig renovatieadvies aan. Door enkele simpele vragen te beantwoorden over de woning en zijn bewoners wordt een analyse gemaakt van de actuele woonsituatie (de constructie, de systemen, de bewoners, hun gedrag en hun energieverbruik). Deze wordt gekoppeld aan EnergyVille’s expertise over de Belgische gebouwsector en maakt het zo mogelijk verbeteringen door middel van renovatie en hernieuwbare energiebronnen in kaart te brengen.

Voordelen

De tool biedt een allesomvattend renovatieadvies aan en toont:

  • In welke mate het energieverbruik zal verminderen
  • Hoeveel de eigenaar kan besparen op zijn/haar energiefactuur
  • De totale investeringskost
  • De terugverdientijd

Bovendien kan de eigenaar van de woning zelf selecteren en simuleren welk effect verschillende renovatiemaatregelen hebben op zijn/haar energiefactuur. Dit allemaal om voor elk individu te kijken welke renovatiekeuzes het beste passen bij zijn/haar noden.

Toepassing

  • Distributienetbeheerders in de gas- of elektriciteitssector die hun marktpositie willen benadrukken of versterken door middel van nieuwe online tools voor renovatiescenario’s.
  • Banken en financiële instellingen die een meerwaarde willen aanbieden voor hun klanten bij renovatiekredieten. Voor de cliënt is de terugverdientijd voor de initiële investering lager als ze optimaal gebruik maken van bijvoorbeeld bestaande subsidies.
  • Leveranciers van totaaloplossingen zoals ontwikkelaars van energieomzettingssystemen en/of isolatieproducenten en –installateurs die zoeken naar een betrouwbare tool om hun klanten beter te informeren. Die klanten kunnen dan zelf de tool gebruiken om de impact van deze renovatie-oplossingen te berekenen.
EBECS
Kris Boonen

Contact

Kris Boonen

Business Developer Smart Energy and Built Environment at EnergyVille/VITO