EnergyVilles technologie voor de berekening van de laadtoestand kan de hoeveelheid energie in een batterij tot op een paar procent nauwkeurig bepalen, afhankelijk van de chemische eigenschappen en de toepassing.

De technologie houdt ook rekening met de batterijtemperatuur, die een aanzienlijke invloed heeft op de laadtoestand. Op basis van het werkelijke gedrag van de batterij past het algoritme de nodige parameters (capaciteit, weerstand, ...) aan en blijft de berekening nauwkeurig, zelfs wanneer de batterij veroudert. Dit algoritme van EnergyVille kan gebruikt worden met betaalbare hardwaregebaseerd op nieuwe technologie waarvoor een octrooi is aangevraagd.

Voordelen

De meeste in de handel verkrijgbare batterijmanagementsystemen berekenen de laadtoestand door de spanning en een ontladingscurve te meten of door de stroomsterkte te integreren (coulomb-telling). Bij beide technieken zijn, afhankelijk van de omstandigheden, grote ramingsfouten mogelijk. EnergyVille ontwikkelde een algoritme voor het ramen van de laadtoestand dat de beste elementen van beide methoden op intelligente wijze combineert en innovatieve filtertechnologie gebruikt.

Klant

Het correct inschatten van de hoeveelheid energie die nog in een batterij zit, de zogeheten laadtoestand, is een belangrijke en moeilijke oefening. Bepaalde toepassingen lossen dit probleem op door slechts een beperkt deel van de batterijcapaciteit (van 30 tot 70 % opgeladen) te gebruiken. Zelfs bij een verkeerde raming van de laadtoestand worden de werkelijke limieten van de batterij dan ook nooit bereikt. Dat is uiteraard geen efficiënte manier om een dure component zoals een batterij te gebruiken.

Voor meer informatie, neem gerust contact op met onze expert.

profielfoto sofie ignoul

Contact

Sofie Ignoul

Business and Relationship Development at Energyville/VITO