Een significant probleem op het vlak van batterijbeheersystemen (BMS) is het huidige tekort aan technische standaarden: Er bestaan al verschillende normen gerelateerd aan het operationeel gebruik en de testprocedures voor batterijcellen en -modules, maar technische normen op systeemniveau en het functionaliteitsniveau van het BMS ontbreken nog. Standaard BMS-interfaces en uitwisselbare componenten zouden helpen de kost van voertuigbatterijen te reduceren door een hoger productievolume en de stimulatie van competitie mogelijk te maken. Tegelijkertijd verbetert ook de veiligheid en betrouwbaarheid doordat intensievere testen en structurele ontwikkeling mogelijk zijn. Het EVERLASTING project wil aan dit doel bijdragen door een generische, veelzijdige en gestandaardiseerde architectuur te ontwikkelen die specialisatie, competitie en schaalvoordelen van de BMS-technologie zullen bevorderen.

 


Wanneer
-

Waar

Veranstaltungsforum Fürstenfeld
Furstenfeld near Munich
Duitsland

Het doel van de workshop is de verschillende stakeholders in de standaardisering van BMS-componenten en -interfaces samen te brengen, en de integratie van technologieën en resultaten vanuit het EVERLASTING project in een gestandaardiseerde BMS-architectuur te evalueren.

Onderwerpen die aangehaald zullen worden in de workshop zijn onder andere:

  • Standaardiseringspotentieel van BMS-hardware/software architectuuroplossingen
  • Standaardisering BMS-interfaces en de integratie van derde-partij-modelgebaseerde algoritmes in het BMS
  • Consolidatie/virtualisatie van BMS-functies op centrale voertuig controle-units/platformen
  • Applicatie en afstemmen van relevante functionele veiligheidsnormen(IEC 61508, ISO 26262) in het BMS
  • Standaardisering van testprocedures voor het BMS en BMS-componenten
  • BMS-interfaces om second-life hergebruik van batterijen te ondersteunen.

Deelnemen aan de workshop is voor een beperkt aantal deelnemers. Geïnteresseerd om deel te nemen? Stuur dan een korte motivering met uw achtergrond naar everlasting@lionsmart.com.

BMS EnergyVille