BIPV (gebouwgeïntegreerde photovoltaics) toepassingen zijn in opkomst als een manier om gebouwen duurzamer te maken en zullen naar verwachting in de nabije toekomst aanzienlijk in omvang toenemen. Ze zorgen voor specifieke vereisten met betrekking tot het ontwerp en de implementatie van componenten, zowel voor de PV-generatoren als voor de vermogenelektronica die nodig is om ze op het elektrische systeem aan te sluiten.


Wanneer
-

Waar

Thor Central
THOR PARK 8000
3600 GENK
België

In deze workshop bespreken we de impact van vermogenelektronica (Power Electronics of PE) interfacing met PV-technologie op de kansen en nieuwe mogelijkheden in BIPV. Bestaande praktische ervaringen zullen worden gepresenteerd als input voor discussie om behoeften en vereisten te identificeren. De workshop is bedoeld om partijen uit de velden van PE en (BI)PV samen te brengen om ideeën uit te wisselen over de wederzijdse vereisten, gewenste ontwikkelingen en toekomstige trends.

Huidige oplossingen voor BIPV zijn grotendeels gebaseerd op beschikbare componenten die nog geoptimaliseerd kunnen worden. We bespreken de specificaties en mogelijke systeemconfiguraties die zijn afgestemd op het gebruik in energiezuinige, bijna-nulemissiegebouwen. Voorgestelde oplossingen omvatten op convertoren op moduleniveau (DC / DC) en de integratie in DC-nanogrids, die de installatie kunnen vereenvoudigen en de energieopbrengst kunnen verhogen. Specifiek kunnen halfgeleidercomponenten met brede bandafstand hier een grote impact hebben, door de omvang te verminderen, de conversie-efficiëntie te verhogen en een verbeterde betrouwbaarheid van dergelijke omzetters te verschaffen.

Talloze vragen rijzen rond de implementatie - bijvoorbeeld over afmetingen, vermogensklassen, stroom- en spanningsbereik, aansluitpunten, eenvoudigheid van montage, certificering, enz. Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan de discussie!

Registreer Nu

Voorlopige Workshop Outline

11:00 – 11:30: Welkomstreceptie

11:30 – 12:00: Labotour, EnergyVille 1

12:00 – 13:00: Lunch + netwerken

13:00 – 14:30: Sessie 1: BIPV + PE interplay 

  • Introductie door Johan Driesen (EnergyVille / KU Leuven) 
  • PVOpMaat project door Ando Kuypers (Solliance) 
  • Vereisten voor BIPV Electronics – to be announced

14:30 – 14:45: Pauze

14:45 – 16:15: Sessie 2: PE technologie

  • Module-Level DC/DC convertoren door Simon Ravyts (EnergyVille / KU Leuven)
  • Power Electronics Componenten – to be announced
  • Power convertoren of certificatie – to be announced

16:15 – 17:00: Interactieve roadmap voor oplossingen

partners