Wil je de projecten CrossRoads2 Sustainable Energy en ConnectSME ontdekken? Wil je je netwerk vergroten, kennis en expertise uitwisselen en grensoverschrijdend samenwerken met bedrijven en proeftuinen? Look no further en schrijf je nu in voor het ConnectSME en CrossRoads2 Sustainable Energy matchmaking event!


Wanneer
-

Waar

België

Op 29 oktober (van 10u tot 12u) zullen verschillende KMOs en proeftuinen deelnemen aan het online cross-over event van ConnectSME en CrossRoads2 Sustainable Energy. Het is duidelijk hoe de organisatoren elkaar gevonden hebben: beiden ondersteunen ze KMO’s bij hun innovatief project binnen een grensoverschrijdende samenwerking,. Tijdens dit matchmaking event kan je als KMO contact maken met de verschillende proeftuinen waar je innovatieve producten getest en gedemonstreerd kunnen worden (ConnectSME) of kan je andere KMO’s leren kennen om samen een innovatief product mee te ontwikkelen (CrossRoads2 Sustainable Energy). Er zullen immers niet alleen presentaties gegeven  worden, er wordt ook een heuse speeddate georganiseerd! Via Conversation Starter zullen de bedrijven en proeftuinen elkaar beter leren kennen, tijdens online gesprekken van 12 minuten, om op die manier zo veel mogelijk interessante matches te bekomen. Ideaal dus om je netwerk te vergroten en interessante bedrijven en proeftuinen te leren kennen. 

De voorziene presentaties zijn kort en bondig, zodat we verschillende partijen aan het woord kunnen horen. Zo zal er bijvoorbeeld dieper worden ingegaan op de mogelijkheden voor KMO’s in ConnectSME en CrossRoads2 Sustainable Energy. De lezingen zullen doorgaan van 10-11u, daarna volgt een uur Matchmaking. Een korte blik op het programma: 

  • Welkom en richtlijnen door Frederik Loeckx (Flux50)
  • Voorstelling CrossRoads2 Sustainable Energy door Henk van Dijk (BOM en REWIN)
  • Voorstelling ConnectSME door Annick Vastiau (EnergyVille/VITO)
  • Testimonial bedrijf CrossRoads2 door Katrien Michiels (Umisol) 
  • Testimonial Proeftuin ConnectSME door Martijn De Kort (Brainport Smart District). 
  • Q&A en slotwoord door VLAIO en Flux50
  • Matchmaking via Conversation Starter

Kortom, een goed bestede voormiddag! Bent u geprikkeld na het lezen van dit artikel? Inschrijven voor het event kan nog steeds onderaan deze pagina. 

Belangrijk: dit evenement zal doorgaan in het Nederlands.

Wie is wie?

CrossRoads2 Sustainable Energy wil grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden tussen KMO- en MBK-bedriven stimuleren, zowel in Vlaanderen als Zuid-Nederland. Dit project focust op innovatieprojecten rond duurzame energie, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie met rechtstreekse impact op CO2-reductie en meer.

ConnectSME werd recent opgestart, VITO (EnergyVille) is partner en aanspreekpunt voor de proeftuin Thor Park. Dit project is gericht op het ontwikkelen en testen van technologieën in een reële omgeving. In zes proeftuinen in de grensregio tussen Vlaanderen en Nederland kunnen KMO’s steun krijgen bij het optimaliseren van hun producten in ‘real life’ omgeving  en de kans op commercialisatie van hun product verhogen. 
 

Cofinanciers CrossRoad2 Sustainable Energy ConnectSME