Dit webinar is onderdeel van de GRIDS hub serie, georganiseerd op het EnLit Digital content platform. Het zal bestaan uit een presentatie, gevolgd door een debat. Onze collega Annelies Delnooz (EnergyVille/VITO) zal mee aan tafel zitten. Zeker de moeite!


Wanneer
-

Waar

België

EnLit

De episode

Dit is een heel speciale episode, waarin we bekijken hoe Energy Communities zich kunnen verhouden tot het Grid, en wat dat precies betekent. We beginnen met een verkenning van Energy Communities, aan de hand van een presentatie over hun classificatie. Nadien zal het panel van experten zich buigen over een aantal belangrijke vragen omtrent lokale consumptie en wie nu eigenlijk van de voordelen profiteert. De panelleden delen hun eigen succesverhalen en de lessen die ze getrokken hebben over de voor- en nadelen van lokale consumptie.

The panel

Het panel zal een discussie voeren over o.a. de functies van Energy Communities en de potentiële negatieve effecten op de flexibiliteit van DSO, of manieren waarop we wetgeving en tarieven als tools kunnen gebruiken om Energy Communities in contact te houden met het Grid.

Het gesprek zal starten met een kort statement van elke panellist, waarna het debat van wal kan steken.

Geïnteresseerd? Je kan je registreren voor de uitzending met de knop hieronder. Let wel op, het gesprek zal in het Engels gevoerd worden.