De Trefdag Vlaanderen Digitaal, hét community event voor al wie in Vlaanderen interesse heeft in digitale transformatie, vindt plaats op donderdag 26 oktober in Gent. De Trefdag Vlaanderen Digitaal inspireert met innovatie, motiveert met boeiende voorbeelden en versterkt de samenwerking tussen overheden onderling en overheid & privé. Ontdek het centrale thema en ga in op de open oproep voor sprekers.


Wanneer
-

Waar

Flanders Expo
Maaltekouter 1
9051 Gent
België

Connecting the dots. Samen maken we het verschil!

Vlaanderen is steeds meer digitaal, en digitaal zit steeds meer in het hart van Vlaanderen en haar overheden. Technologie, data en digitale dienstverlening staan meer dan ooit bovenaan de prioriteitenlijst. Digitale oplossingen geven ons nieuwe manieren om wendbaar, duurzaam en snel te zijn, zowel in dienstverlening en beleid als in de aanpak van steeds meer wicked problems waar de samenleving voor staat: energie, inflatie, klimaat en mobiliteit, … Aan uitdagingen is er in de publieke sector geen gebrek.

Die uitdagingen pakken we samen vast, binnen én buiten de overheid. Samen zijn we slagvaardiger om duurzame verandering te bereiken en Vlaanderen verder vooruit te duwen als innovatieve regio.

Door data te laten samenwerken, door functionaliteit te delen, door initiatieven te koppelen en door publieke en private partijen te verbinden, bouwen we samen aan “de overheid als een platform”. Een schaalbaar en wendbaar geheel van digitale diensten die het onze burgers, verenigingen, overheden en bedrijven gemakkelijker maken, ons in staat stellen om betere diensten te ontwikkelen en een vooruitziend beleid te voeren. Connecting the dots. We verbinden overheid en prive. We verbinden bouwstenen, data en technologie. Samen maken die het verschil! Welkom op de Trefdag Vlaanderen Digitaal 2023!

Lees meer over Connecting the dots en de 5 bijhorende sporen op de website van Digitaal Vlaanderen.