Duurzame elektriciteit als energiebron voor je productieproces: slim schakelen met batterijen en batterijmanagementsystemen


Wanneer
-

Waar

GreenVille
Centrum-Zuid 1111
3530 Houthalen-Helchteren
België

Overstappen van fossiele brandstoffen naar duurzame elektriciteit is een aantrekkelijke en strategische keuze voor je bedrijf. Het (gedeeltelijk) opslaan van de opgewekte elektriciteit en gebruikmaken van een batterijmanagementsysteem op maat van de toepassing is de toekomst geworden. Nieuwe innovatieve technologieën, schommelingen in de elektriciteitsprijzen en de groei van het aanbod van betaalbare duurzame elektriciteit hebben bijgedragen aan deze transitie. 

Kom op 14 juni luisteren naar de ontwikkelaars van 's werelds eerste autonome tuinrobot voor elk seizoen. De Belgisch-Amerikaanse start-up The Kobi koos voor een lithium-ion-accu voor de ontwikkeling van hun tuinrobot die grasmaait, sneeuwruimt en bladeren versnippert. Bovendien hebben we nog twee andere succesverhalen voor jou in petto. Zo ontwikkelde nLab het batterijpack van de Ecar 333 en tal van andere mobiele applicaties. En bouwde Optimus Yachtbuilders de eerste Belgische zero emission catamaran. Een lichte, maar toch stevige catamaran die met behulp van zonnepanelen, goede batterijen en slimme elektrische motoren geen uitstoot heeft.

Om de praktijkcases te ondersteunen bespreekt Jeroen Büscher van VITO/EnergyVille de huidige en toekomstige trends. Hij gaat hierbij dieper in op de voordelen, zoals energie-efficiëntie, verbeterde productprestaties, lagere emissies, verminderde geluids- en geurhinder en de impact ervan op je business. Johan Vangrunderbeek, Business Developer KMO-cel, sluit af met de diverse samenwerkingsmogelijkheden die er zijn met VITO. Tot slot maakt hij je wegwijs in het huidige aanbod van subsidies voor KMO’s.

Programma

 • 12u00: Ontvangst met broodjeslunch
 • 13u00: Optimaliseer je business en schakel over naar duurzame elektriciteit en batterijmanagementsystemen door Jeroen Büscher, VITO/EnergyVille
 • 13u30: Best practices: 3 succesverhalen in de praktijk​
  • The Kobi: all season tuinrobot met lithium-ion-accu
  • ​Optimus Yachtbuilders: zero emisson catamaran ​
  • nLab: hoe individuele cellen van een batterij optimaal aansturen om een maximale capaciteit te verkrijgen?
 • 14u30: Samenwerkings- en subsidiemogelijkheden voor KMO’s door Johan Vangrunderbeek, Business Developer KMO-cel, VITO
 • 14u45: Conclusies door Stef Denayer, Managing Director, i-Cleantech Vlaanderen
 • 15u00: Netwerkdrink
 • 16u00: Einde​

Schrijf je gratis in voor 7 juni 2018

Deze workshop is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. 

Schrijf in door je naam, functie en bedrijf te mailen naar marleen.tans@i-cleantechvlaanderen.be (link stuurt een e-mail) vóór 7 juni 2018.

Opgelet: ben je ingeschreven, maar kan je niet komen? Stuur dan een collega in jouw plaats of meld je ten laatste af op 6 juni 2018. Anders rekenen we een no show fee aan van 50 euro.

Locatie

GreenVille

Centrum-Zuid 1111

3530 Houthalen-Helchteren