Tijdens deze studiedag georganiseerd door KBVE-SRBE geeft collega Willem Letterme (EnergyVille/KU Leuven) een lezing over HVDC netbeveiliging.


Wanneer
-

Waar

SIEMENS
Guido Gezellestraat 123
1654 Beersel
België

Beveiligings-, automatiserings- en controlesystemen zijn altijd belangrijke elementen geweest voor de goede werking van elk elektrisch systeem, van transport- en distributienetwerken tot industriële installaties, maar ook in productie-installaties (al dan niet gedecentraliseerd) .

Deze apparatuur moet immers niet alleen, in geval van een storing, de impact op de integriteit van de componenten waaruit het netwerk bestaat (transformatoren, onderstations, kabels en lijnen, enz.) minimaliseren, maar ook zorgen voor maximale beschikbaarheid van elektrische energie.

Momenteel evolueert het elektrische systeem, vooral in termen van kortsluitvermogen, inertie, ... maar ook nieuwe mogelijkheden door digitalisering.

 Deze studiedag zal de nieuwste ontwikkelingen bespreken in termen van de principes en apparatuur die wordt gebruikt voor bescherming, automatisering en controle. Dus het toenemende gebruik van nieuwe algoritmen en apparatuur, de evolutie van sensoren, kunstmatige intelligentie en "Digital Twin" -functionaliteiten, communicatie, nieuwe test- en simulatietools, de kwestie van veroudering van digitale oplossingen, ... en de manier waarop verschillende gebruikers deze integreren in het ontwerp van hun oplossingen.

KVBE nodigt u uit voor een studiedag waarop al deze onderwerpen worden gepresenteerd door netbeheerders, experts uit de academische en industriële wereld, fabrikanten van deze apparatuur. Tijdens deze dag is er ruimte voor uitwisselingen tussen de sprekers en de deelnemers. Een van de sprekers is collega Willem Letterme (EnergyVille/KU Leuven), die zal spreken over "HVDC grid protection: how to achieve selectivity on a millisecond timescale?"