Smart City World Congress

Het Smart City Expo World Congres werd opgericht in 2011 met als focus hoe slimme toepassingen duurzame steden kunnen ondersteunen. Niet uit goodwill maar omdat de ecologische voetafdruk van die steden toen al een alarmerend gegeven werd. Er werd een lange weg afgelegd sinds 2011. Opportuniteiten voor de slimme stad zijn daarbij steeds meer een realiteit geworden.

Stakeholders evolueerden van kleine proof-of-conceptprojecten naar een grootschalige implementatie. Nieuwe bestuursmodellen en een nieuwe aanpak richting welvaart en circulaire economie vonden daarbij hun weg, naast IoT, artificiële intelligentie, drones, zelfrijdende wagens en nieuwe vormen van micromobiliteit. Nieuwe manieren van verwerken en versturen van informatie zoals blockchain en IOTA kwamen daarbij ook steeds meer in beeld.

De toekomst komt met deze ontwikkelingen steeds dichterbij. Steden werden steeds meer socio-economische en politieke spelers op nationaal en internationaal vlak. Al blijft het belangrijk nieuwe wegen te ontdekken, nieuwe scenario's te ontwikkelen en nieuwe technologieën te blijven implementeren.


Wanneer
-

Waar

Gran Via Venue
Barcelona
België

Het Smart City Expo World Congres 2019 wil dé ontmoetingsplek zijn om alle stakeholders samen te brengen, gaande van  technologische industriële spelers tot beleidsmakers en ondernemers. Het doel is samen actie te ondernemen en een duurzame en inclusieve toekomst mee vorm te geven.

In dat opzicht zal het evenement focussen op 5 belangrijke thema's die de voornaamste uitdagingen van steden belichten: Digitale transformatie, Stedelijke omgeving, Mobiliteit, Beheer en financiën, en Inclusieve en Sharing Cities. 

Ook EnergyVille zal aanwezig zijn met een stand op het Vlaams Paviljoen van Flanders Investment & Trade.