29-01-2019

Het Smart Cities Information System (SCIS) is een kennisplatform om gegevens, ervaringen en knowhow uit te wisselen en samen te werken aan de creatie van slimme steden, die een hoge levenskwaliteit garanderen voor de burgers in schone, energiezuinige en klimaatvriendelijke steden. Hiervoor brengt SCIS projectontwikkelaars, steden, onderzoeksinstellingen, industrie, experts en burgers uit heel Europa bij elkaar.


Luister naar de Slimme Stad

SCIS richt zich op mensen en hun verhalen en levert zo de beste werkwijzen en lessen getrokken uit slimme projecten aan. Door middel van verhalen stelt SCIS het 'menselijke element' voor van veranderende steden. SCIS geeft kwalitatieve diepte om replicatie te stimuleren en, uiteraard, om de kennis van slimme ideeën en technologieën te verspreiden - niet alleen naar een wetenschappelijke gemeenschap, maar ook naar het brede publiek!

Beter leefbare en meer duurzame steden
SCIS is gelanceerd met ondersteuning van de Europese Commissie en omvat gegevens, ervaringen en verhalen die zijn verzameld uit voltooide, lopende en toekomstige projecten. SCIS focust op energie, mobiliteit & transport en ICT, en presenteert daarmee oplossingen op het gebied van energie-efficiëntie in gebouwen, integratie van energiesystemen, duurzame energieoplossingen op wijkniveau, slimme steden en gemeenschappen en strategische duurzame stadsplanning.

Projecten in het kader van SCIS worden meestal medegefinancierd door de Europese Commissie, bijvoorbeeld de 12 Smart 2020-projecten van Horizon 2020 (SCC1) (zoals Triangulum, Sharing Cities of Stardust), de projecten van het 7de framework programma CELSIUS en City -zen en nog veel meer!

Het voornaamste doel is replicatie te stimuleren! SCIS analyseert daarom projectresultaten en -ervaringen om:

  • Best practices op te stellen waarmee projectontwikkelaars en steden kunnen leren en repliceren.
  • Hindernissen te bepalen en te wijzen op de lessen die zijn geleerd met het doel betere oplossingen te vinden voor technologie-implementaties en beleidsontwikkeling.
  • Aanbevelingen te geven aan beleidsmakers en beleidsacties aan te wijzen die nodig zijn om marktlacunes op te lossen.

Meer dan een database

SCIS biedt webinars en workshops aan over de bevindingen van de projecten en replicatiemogelijkheden. Daarnaast geven ze trainingen rond de SCIS-database en de resourcesvan de website.

NIEUW: SCIS Brochure 2019

Met trots presenteren we onze nieuwe SCIS Brochure "MAKE YOUR CITY MORE LIVEABLE AND SUSTAINABLE".

De brochure gaat over de volgende topics:

  • Wat is SCIS?
  • Samenwerking met andere initiatieven en netwerken
  • Wat heeft SCIS te bieden?
  • 'Stories worth replicating'
  • ... en een exclusief kijkje in wat er komen gaat in de nieuwe videoreeks Travel, Share & Learn

Download de brochure hier