Klimaatverandering, een thema dat de laatste jaren niet meer weg te denken is uit de actualiteit. We zijn ons allen bewust dat de toekomst een stuk groener zal moeten zijn om onze wereld leefbaar te houden, maar hoe kunnen we dit verwezenlijken? Een eerste stap in de juiste richting is het verlagen van onze enorme impact op de wereld rondom ons door ons energiesysteem duurzaam te maken. Tijdens dit wetenschapscafé krijg je de kans om 3 wetenschappers te ontmoeten die deze uitdaging benaderen, elk vanuit een andere invalshoek. Zorg dat je er zeker bij bent en vang een glimp op van een hernieuwbare toekomst


Wanneer
-

Waar

Irish Pub Hasselt
Fruitmarkt 32
3500 Hasselt
België

Van batterijen in ons huis tot elektrische auto’s

An Hardy 
Hoogleraar UHasselt, EnergyVille

Pint of ScienceWanneer je denkt aan klimaatverandering en fossiele brandstof schaarste denk je waarschijnlijk ook direct aan windmolens en zonnepanelen. Het omgooien van ons energiesysteem naar een meer duurzame variant is een hot-topic. Prof. Dr. An Hardy neemt je mee naar een wereld vol technologische ontwikkelingen en laat je zien hoe het met België gesteld is als het gaat over energieopslag.

De toekomst van zonne-energie

Bart Vermang
Hoofddocent, ERC Grantee
Universiteit Hasselt, EnergyVille

Pint of ScienceAls we een succesvolle overgang willen maken naar een wereld met een lage koolstofuitstoot is het vergroten van het aandeel hernieuwbare energie essentieel. Wat is de rol van zonne-energie in dit verhaal en zal het inderdaad onze hoofdbron van energie worden? Prof. Dr. Bart Vermang geeft je een unieke inkijk in de volgende generaties van zonnepanelen die mogelijks zullen zorgen voor de energie in je huis, auto, fiets en misschien zelfs smartphone in de toekomst.

Een wereld zonder fossiele brandstoffen

Marc Meuris
Programme Manager
imec/IMOMEC/EnergyVille

Pint of Science 3Zon- en windenergie zijn haast niet weg te denken als de energieleveranciers voor de maatschappij van de toekomst. Dit zal niet alleen het gevolg zijn van de nood aan een CO2 neutrale energieproductie maar ook omdat ze razendsnel de goedkoopste vormen worden. Dr. Marc Meuris schijnt zijn licht op de recente trends in hernieuwbare energie technologieën en welke energiemix we kunnen verwachten in de komende decennia.