Volgend op de succesvolle eerste edities van 'Nanotechnology Crossing Borders' in 2017 en 2018, nodigen we u uit aan de UHasselt op donderdag 26 september 2019. Wil u uw kennis verder uitbouwen over en een update verkrijgen van de laatste ontwikkelingen in nanotechnologie? Dit jaar focust het programma zich op zowel op de gezondheidszorg als op energie. Nanomaterialen voor de gezondheidszorg, met de focus op biohybrides, nanomedicatie en medische sensoren. Nanomaterialen voor duurzame energie richten zich dan weer lichtbeheer in fotovoltaïsche toepassingen, elektrochemische energieopslag (batterijen) en chemische energieopslag (zonnebrandstoffen).


Wanneer
-

Waar

UHasselt
Campus Hasselt, Martelarenlaan 42
3500 Hasselt
België

Het evenement ‘Nanotechnology Crossing Borders’ is een initiatief van UHasselt, Zuyd University of Applied Science, Brightlands Materials Center en TNO. Verschillende invloedrijke sprekers en experten werden uitgenodigd.

Het programma start me een plenaire lezing over de synthese en toepassing van nanopartikels door dr. Karl Mandel van Fraunhofer ISC/Würzburg University, gevolgd door twee parallelle sessies: de ene over nanomaterialen binnen de gezondheidszorg, met de focus op biohybrides, nanomedicatie en medische sensoren. De andere parallelle sessie focust op nanomaterialen voor duurzame energie met de focus op lichtbeheer in fotovoltaïsche toepassingen, elektrochemische energieopslag (batterijen) en chemische energieopslag (zonnebrandstoffen). Aan het einde van het symposium, zal prof. dr. Albert Schenning van Eindhoven University of Technology een plenaire lezing voorzien rond stimuli-responsieve functionele nanomaterialen.

Waarom mag u dit evenement niet missen?

  • Inspirerende lezingen over de ontwikkeling van nanomaterialen als katalysatoren  voor chemische conversie van kooldioxide in brandstoffen, daarbij gebruik makend van duurzame elektriciteit (zonlicht) als energiebron.
  • Stimulerende presentaties in het vakgebied van nanomaterialen en nanotechnologie voor medische diagnosestelling en behandeling.
  • Internationaal gerenomeerde sprekers
  • Posterpresentaties over nanomaterialen en nanotechnologie van studenten van verschillende universiteiten.
  • Awards voor de studenten die de beste posters voorstellen. Een internationale jury zal de drie beste posters selecteren voor een posteraward van 250 € (1ste plaats), 150 € (2de plaats) en 100 € (3de plaats). 

Deelname is gratis, maar registreren is verplicht. Vorig jaar namen meer dan 150 studenten, universiteitsonderzoekers en industriële onderzoekers deel aan het symposium.

Neem ook zelf deel! We kijken ernaar uit u te mogen ontvangen op donderdag 26 september 2019.

Nanotechnology crossing borders programme