image not available

EnergyVille en EducaThor organiseren een masterclass Energie voor geïnteresseerde docenten, leerkrachten of beleidsmakers. Tijdens deze educatieve namiddag schetsen we de brede context van de energietransitie en de rollen van EnergyVille en EducaThor hierin.


Wanneer
-

Waar

T2 campus - EducaThor
Thor Park 8040
3600 Genk
België

Klaar voor de toekomst van duurzame energie?

De energietransitie is in volle gang: we maken de overgang van fossiele energiebronnen naar alternatieve duurzame energie. Elektrische auto's, zonnepanelen, windmolens en warmtepompen zijn intussen algemeen gekend, maar toch zijn er nog ontzettend veel vragen. Op welke energiebronnen zal er in de toekomt voornamelijk worden ingezet? Hoe zal het onderzoek deze transitie mogelijk maken? Hoe vertaalt zich dit naar een (geo)politieke context? En wie betaalt de energietransitie?

Geïnteresseerd om hierover bij te leren?

EnergyVille, wereldleider in innovatief onderzoek naar duurzame energie, en EducaThor slaan de handen in elkaar voor een masterclass over het thema Energie. Via een diepgaande theoretische sessie van ongeveer 3 uur maken we geïnteresseerde docenten, leerkrachten (in opleiding) en/of beleidsmakers wegwijs in dit thema. 

Programma

Verdere informatie volgt.

image not available

Foto door Vincent Knoops

Nood aan praktische handvaten?

In mei 2024 organiseert EnergyVille Energy Unplugged voor leerkrachten. Tijdens eerder praktische sessies maken we leerkrachten en docenten (in opleiding) wegwijs in het thema Energie en reiken we concrete handvaten aan om dit onderwerp op een toegankelijke manier in de klas of aula te bespreken. Meer info vind je hier: 

 

In samenwerking met image not available