Benieuwd naar het potentieel van microchips en digitale technologieën om jouw onderneming of (publieke) diensten te innoveren?
Tijdens Imec Technology Forum Flanders 2023 ervaar je hoe imecs chip-expertise een krachtige motor is voor de digitale transformatie van onze Vlaamse economie en samenleving, meer bepaald in kernsectoren zoals Energie, Gezondheid, Mobiliteit en Duurzame industrie.
Ontmoet andere lokale ondernemers, beleidsmakers en innovators op ITF Flanders en beleef jouw tech event van het jaar!

 

 


Wanneer
-

Waar

Flanders Meeting & Convention Center Antwerp
Koningin Astridplein 22
2018 Antwerpen
België

Verschillende technologische doorbraken zullen leiden tot baanbrekende innovaties in verschillende maatschappelijke en economische sectoren.

Tijdens ITF Flanders kijken imec en enkele belangrijke partners naar de rol van technologie in de toekomst: welke uitdagingen kunnen we aangaan met een ingenieuze combinatie van hardware en software?

In specifieke domeinen is deze combinatie duidelijk veelbelovend, met name in de preventieve gezondheidszorg, duurzame industrieën, veilige mobiliteit en een veerkrachtig energiesysteem. Hoe kunnen verschillende actoren in Vlaanderen vandaag beginnen met de voorbereidingen voor de technologie van morgen en haar enorme mogelijkheden?

Waarom deelnemen aan ITF Flanders?

Op ITF Flanders ontdek je hoe imecs chipexpertise een krachtige motor is voor digitale transformatie en innovatiesucces, met een impact op verschillende toepassingsdomeinen.

  • 4 thematische sessies over energie, gezondheid, mobiliteit en duurzame industrieën in Vlaanderen – elk met lezingen van experts en een rondleiding op de demovloer
  • Een duidelijke focus op de kracht & impact van microchip en digitale technologieën R&D op Vlaamse innovatie
  • Strategisch netwerken in onze bruisende beursruimte

Wie neemt deel?

ITF Vlaanderen trekt Vlaamse stakeholders aan - ondernemers, beleidsmakers, kmo's en innovators - die actief zijn in de energie-, gezondheids-, mobiliteits- en duurzame industrieën.

Het evenement maakt deel uit van ITF World, het tweedaagse vlaggenschipevenement van imec, voorheen bekend als Future Summits, dat 2.000 (inter)nationale deelnemers verwelkomt uit België, Europa, Azië, de VS en meer...

Energy Breakout - Technologie voor een koolstofvrije gebouwde omgeving

Dringende uitdagingen op het gebied van CO2-reductie, geopolitieke realiteiten en de trend naar elektrificatie om de systeemefficiëntie te verhogen, dwingen de bouwsector om oplossingen te ontwikkelen voor een koolstofvrije gebouwde omgeving.
 
Met de Europese Green Deal heeft Europa een nieuwe visie neergezet voor de verwachte evolutie naar Smart Buildings & Districts.
 
In deze track ontdek je hardware- en softwaretechnologie-innovaties voor het koolstofvrij maken van de gebouwde omgeving (gebouwgeïntegreerde zonnecellen, veilig batterijgebruik, gelijkstroomnetten in een residentiële context, groenere warmtevoorziening, ...), en een toekomstvisie op AI-oplossingen voor het slim aansturen van energiestromen in woningen, gebouwen en wijken.