Het eerste gebouw van EnergyVille op Thor Park in Genk gaat voor doorgedreven duurzaamheid. Recent mocht EnergyVille 1, het onderzoeksgebouw waar het eerste deel van de onderzoekssamenwerking EnergyVille gevestigd is, dan ook een BREEAM-outstanding certificaat, het hoogst haalbare certificaat op vlak van duurzaam bouwen, in ontvangst nemen. Niet alleen door een duurzaam energiebeheer, maar ook door bewuste keuzes te maken wat betreft materialen, mobiliteit, afvalverwerking, etc. kreeg het gebouw als een van de eersten in België, een ‘outstanding’-score in de ‘post-construction’ fase.

Duurzaam en energiezuinig bouwen voor ondernemingen en organisaties wordt steeds meer een haalbare kaart. Om de gemaakte keuzes, de uitdagingen en best practices in de kijker te zetten organiseert EnergyVille een BREEAM-studiedag. U bent bij deze hartelijk uitgenodigd voor deze studiedag.


Wanneer
-

Waar

Thor Central
Thor Park
3600 GENK
België

Duurzaam en toekomstgericht bouwen en verbouwen is meer dan ooit belangrijk. De juiste keuzes maken is echter geen evidentie. Vertrekkend vanuit het BREEAM-duurzaamheidslabel, gidsen we u tijdens deze studiedag door de belangrijkste aandachtspunten. Via een hands-on aanpak en een rondleiding doorheen het EnergyVille-onderzoeksgebouw, waarbij u de gebruikte materialen en technieken zelf kan zien, willen we u ondersteunen in het maken van de juiste duurzame keuzes. Niet alleen een duurzaam energiebeheer, maar ook de keuzes wat betreft materialen, afvalverwerking, etc. komen aan bod.

Tijdens dit evenement laten we ervaringsdeskundigen zoals architecten, adviseurs en projectcoördinatoren aan het woord over hun ervaring met duurzaam bouwen. Het evenement is bovendien volledig gratis!

EnergyVille BREEAM

Programma

 • 9.30 Ontvangst 
 • 10.05 Welkomstwoord door Gerrit Jan Schaeffer, algemeen directeur Dutch Solar Energy, voormalig Directeur Energie VITO
 • 10.20 EnergyVille: doorgedreven duurzaamheid in een high-tech labo-omgeving
  door Birgit Vandevelde
  onderzoeker en ingenieur-architect bij EnergyVille/VITO
 • 11.00 Duurzaam bouwen met BREEAM : stap voor stap
  door Dries Haesendonck, r
  aadgevend Ingenieur BREEAM bij Daidalos
 • 11.30 Duurzaam bouwen door de ogen van de architect
  door André Kempe, architect bij 
  Atelier Kempe Thill
 • 12.00 Lunch 
 • 13.00 Best practices: verschil gewone werf vs. BREEAM-werf 
  door 
  Frédérique Demeer, projectmanager divisie nieuwbouw KU Leuven
 • 13.45 De rol van gebouwen in het energiesysteem van de toekomst
  door Han Vandevyvereonderzoeker en ingenieur-architect bij EnergyVille/VITO
 • 14.35 Koffiepauze en inhuldigingsmoment
 • 15.20 Rondgang doorheen het onderzoeksgebouw van EnergyVille

Doelgroep

Met dit event willen we samen met de bouwsector het thema ‘duurzaam bouwen’ verder vormgeven en stimuleren. We richten ons daarbij vooral op architecten, bouwprofessionals, lokale overheden, bouwverenigingen…

Prijs

Dit evenement is volledig gratis, maar registratie is verplicht.
Annuleringsvoorwaarden: Kan u niet deelnemen aan het evenement? Een collega of vervanger is altijd welkom om deel te nemen in uw plaats. Kan u niet deelnemen en geen vervanger vinden? Stuur dan minstens 7 dagen voor het evenement een mail naar communication@energyville.be. We hopen dat u begrijpt dat zonder melding, een no-show fee van 50 euro zal aangerekend worden. Bedankt voor het begrip.

Registreer hier

EnergyVille BREEAM

Meer weten over het BREEAM Outstanding certificaat dat EnergyVille ontving?