Het reduceren van ons gebruik van fossiele brandstoffen vereist grote veranderingen. We moeten het gebruik van hernieuwbare energie en daarmee de flexibiliteit van ons elektriciteitsnet vergroten.

FLEXCON brengt organisaties en experts samen (waaronder experts van EnergyVille) die een gemeenschappelijke interesse delen in energieflexibiliteit en consumenten willen betrekken bij de flexibele energierevolutie. Via workshops, seminaries en netwerkevenementen bespreken en delen we ideeën en onderwerpen voor nieuwe energiediensten en bedrijfsmodellen. 

Meer weten? Registreer dan nu voor dit evenement.


Wanneer
-

Waar

Pakhuis De Zwijger
Piet Heinkade 179
Nederland

Over FLEXCON

Wij geloven dat flexibele energie de volgende evolutionaire stap is naar een decentraal duurzaam aangedreven energienet. De transitie naar flexibele energie vraagt ​​echter om een ​​paradigmaverschuiving in de manier waarop we energie verbruiken: van vraaggestuurd naar aanbodgestuurd. Of simpel gezegd; als de zon schijnt zet je je wasmachine aan, als de wind waait laad je je batterij op...

De overgang naar dit nieuwe model is echter uiterst complex. Het vereist dat bedrijven hun bedrijfsmodellen heroverwegen, het vereist ook een slimmer netwerk, een nieuwe regelgeving, standaarden en vooral het vereist bewustzijn bij alle belanghebbenden in het ecosysteem. FLEXCON brengt partijen van over de hele wereld samen die geïnteresseerd zijn in flexibele energie om ideeën, oplossingen, best practices, nieuwe ontwikkelingen en meer te delen

Over het evenement

FLEXCON2022 is een tweedaagse conferentie gewijd aan energieflexibiliteit. Elke dag  is bedoeld om specifieke energie-gerelateerde onderwerpen te belichten, met keynote speeches, presentaties en workshops. Elke dag wordt afgesloten met een borrel, netwerkmogelijkheden en informele discussies. Op dag 1 is er ook een netwerkdiner voor sponsoren en andere genodigden.

Dag 1

Track 1: Interacties met energiesystemen
Track 2: Gegevens, technologieën en interoperabiliteit
Track 3: Smart Energy Workshops

Dag 2

Track 1: Commerciële en industriële schaaloplossingen
Track 2: E-mobiliteit, Slim laden & V2X
Track 3: Smart Energy Workshops
Startups en ideeën pitchen