Vervoeg ons voor deze lezing van een uur van collega Maarten De Groote over hoe je lokale gemeenschappen kunt betrekken om stedelijke vernieuwing en sociale innovatie te stimuleren, toegepast bij de oPEN Living Lab bewoners.


Wanneer
-

Waar

SQUARE Brussels Meeting Centre, Room 211-212
Event Code: 10WS23616
België

Onderzoek naar de rol van lokale gemeenschappen in duurzame stedelijke transities

Dit gezamenlijke evenement in het kader van de EU-week van regio's en steden gaat in op de cruciale rol van lokale gemeenschappen en buurten bij het stimuleren van duurzame stedelijke transities door middel van sociale innovatie en betaalbare huisvestingsoplossingen. Dit evenement, georganiseerd door ARV, syn.ikia, oPEN Lab en het FinEst Centre for Smart Cities, laat innovatieve proefprojecten zien waarbij burgers het voortouw hebben genomen bij het vormgeven van stedelijke transities.

Het evenement biedt inzicht in de drie projecten uit heel Europa en benadrukt het potentieel van sociale innovatie in stedelijke ontwikkeling. Deze projecten beslaan verschillende gebieden, waaronder sociale woonwijken en initiatieven op stadsniveau, allemaal ontworpen om duurzaamheid en betrokkenheid van de gemeenschap te bevorderen.

Het evenement zal ook belangrijke thema's behandelen zoals stedelijke ontwikkeling, internationale samenwerking, energie-efficiëntie, klimaat- en milieuoverwegingen, duurzame huisvesting, onderwijs, cultuur, circulaire economie en onderzoek en innovatie.

maarten_speaker

Op 10 oktober deelt onze collega Maarten De Groote zijn inzichten.

  • Maarten brengt twee decennia aan expertise mee in het ondersteunen van de energietransitie binnen de bouwomgeving.
  • Maarten zal ook ingaan op de gebruikte strategieën voor burgerbetrokkenheid en het opbouwen van vertrouwen bij de bewoners van de oPEN Living Lab-wijken in Genk (BE), Pamplona (ES) en Tartu (EE).

Dit evenement belooft waardevolle inzichten te bieden in de rol van lokale gemeenschappen bij het stimuleren van duurzame stedelijke transities door middel van innovatie en betaalbare huisvestingsoplossingen.