Vragen rond het klimaat en energie zijn niet langer uit de media en het maatschappelijke debat weg te slaan. En toch komt in die discussies de stem van de wetenschap, zeker in de vorm van uitleg voor het brede publiek, nog relatief weinig aan bod. 


Wanneer
-

Waar

Thor Central
Thor Park 8000
3600 Genk
België

EnergyVille wil hier, in samenwerking met Thor Park, T2-campus en IncubaThor, op inspelen met een crash course rond energie voor leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs.

Klaar voor de toekomst van duurzame energie?

Samen met je klas ontdek je hoever de technologie voor duurzame energie al staat. Wist je bijvoorbeeld dat zonnepanelen in gevels van gebouwen of in vensters geïntegreerd kunnen worden? Of dat ondergelopen mijngangen perfect kunnen dienen om een woonwijk van warmte te voorzien?

Geen zorgen, we loodsen je spelenderwijs door het energiesysteem van de toekomst.  Bovendien sluiten we deze leerrijke dag af met een rondleiding door de labo’s van EnergyVille. Dan kan je met eigen ogen onze onderzoekers aan het werk zien. 

Programma

Gedetailleerd programma volgt.
Klassen kunnen zich inschrijven voor 1 dagdeel: van 9u tot 12u OF van 13u tot 16u.

Inschrijven kan binnenkort via deze website.

Wil je weten wanneer de inschrijvingen openen? Stuur een mailtje naar liesbeth.jamers@energyville.be voor een plekje op de mailinglijst. 

Op 19 april 2023 organiseren we ook een Energy Unplugged voor leerkrachten!