Vragen rond het klimaat en energie zijn niet langer uit de media en het maatschappelijke debat weg te slaan. En toch komt in die discussies de stem van de wetenschap, zeker in de vorm van uitleg voor het brede publiek, nog relatief weinig aan bod. 


Wanneer
-

Waar

Thor Central
Thor Park 8000
3600 Genk
België

EnergyVille wil hier, in samenwerking met Thor Park, T2-campus en IncubaThor, op inspelen met een crash course rond energie voor leerlingen én leerkrachten. Tensfietslotte zijn leerlingen de stem van de toekomst en vormen leerkrachten een van de belangrijkste kennisoverdragers voor jongeren.

Energy unplugged 1.0: voor leerlingen

Wanneer: 2 mei 2019, tussen 9u-12u OF 13u-16u.

Waar: Thor Central, Thor Park 8000, 3600 Genk

Elektrisch rijden, hoe zit dat nu? Spelen batterijen in de toekomst echt zo’n cruciale rol? En 100% hernieuwbare energie, kan dat? Op 2 mei 2019 nodigen we alle studenten van de derde graad secundair onderwijs uit om bij te leren over de toekomst van ons energiesysteem.

Samen met je klas ontdek je hoe ver de technologie al staat. Wist je bijvoorbeeld al dat zonnepanelen ook in gevels van gebouwen of in vensters geïntegreerd kunnen worden? Of dat ondergelopen mijngangen perfect kunnen dienen om een wijk mee te verwarmen?

Geen zorgen, we loodsen je leerlingen spelenderwijs door het energiesysteem van de toekomst.  Bovendien sluiten we deze leerrijke dag af met een rondleiding door onze labo’s. Dan kan je met eigen ogen deze innovatieve technologieën aan het werk zien. Bij T2-Campus volg je dan weer een interactieve TECHwandeling, waarbij leerlingen een code kunnen kraken en een escaperoom met 10 vrienden kunnen winnen tijdens ons TECHfestival  van 20-25 mei.

Interesse om met je klas deel te nemen? Stuur dan een mailtje naar communication@energyville.be met gewenste timeslot (voormiddag of namiddag) en het aantal deelnemers.

energy unplugged auditorium

Op 8 mei organiseren we ook een Energy Unplugged voor leerkrachten!