Energy Mission 2023 vindt plaats op 17 oktober in Genk, België. De locatie Thor Central, midden in het Thor Park, biedt een unieke locatie om te inspireren, te delen en te verbinden.
 
Thor Park zelf is een van de geavanceerde Europese proeftuinen voor energietransitie. Het veranderde van een koolmijn in een ultramodern technologiepark.


Wanneer
-

Waar

Thor Central
Thor Park 8000
3600 Genk
België

energy mission banner

Sinds 2020 zijn we gestart met onze missiegerichte en sectoroverschrijdende energietransitiereis. We toonden oplossingen en financiële kansen voor de bebouwde omgeving, de industrie en elektrificatie. De succesvolle conferenties brachten meer dan 500 betrokken stakeholders uit de quadruple helix bij elkaar.

De kloof overbruggen

Onze belangrijkste uitdaging voor de conferentie van 2023: hoe breng je al deze veelbelovende innovaties naar de markt? Hoe krijgen we de eindgebruiker, de burger, zover dat hij ze accepteert of zelfs zelf ontwerpt? Hoe overbrug je de laatste kloof naar een brede toepassing?

Zonder enige twijfel spelen "living labs" een cruciale rol in deze laatste stap naar de markt. Deze proeftuinen zijn ultramoderne, open innovatie-ecosystemen waar energietechnologieën worden getest en verbeterd in reële interactie met eindgebruikers en in reële interactie met andere componenten. Na deze fase zijn de innovaties klaar voor een go-to-market.

Innovatie in Actie van op de eerste rij

Wat vind je bij Energy Mission – Empowered by living labs?

  • Voorbeelden van proeftuinen voor zowel de industrie (bijv. power-to-X, waterstof, energie en chemie) als voor de bebouwde omgeving.
  • Industriële partners die uitleggen hoe zij specifieke meerwaarde vonden door zich aan te sluiten bij proeftuinen
  • Investeerders die laten zien hoe zij de innovaties uit proeftuinen kunnen ondersteunen
  • Experts die de voordelen en uitdagingen van AI en big data diensten in proeftuinen illustreren
  • Een interactieve rondreis langs verschillende geavanceerde proeftuinen in de EU
  • Voorbeelden van ecosystemen van levende energielaboratoria en praktische manieren om deel te nemen, waarbij actoren uit de quadruple helix betrokken zijn: industrie/financiering, onderzoek, overheid, eindgebruikers.

Kom verkennen wat een energy living lab ecosysteem voor u kan betekenen en leer hoe je de laatste mijl naar de markt kan overbruggen!

Een initiatief van

energy mission partners

Registreer voor Energy Mission en krijg 15% korting op je ticket voor TBB!

TBB banner

De Business Booster is het jaarlijkse tweedaagse internationale netwerkevenement van EIT InnoEnergy waar meer dan 150 duurzame energietechnologieën onder één dak worden gepresenteerd. Kom dit jaar op 18 en 19 oktober naar Amsterdam en verdiep u in het onderwerp 'The new Green Economy: balancing profit and purpose'.

Zodra u zich registreert voor Energy Mission, ontvangt u automatisch een e-mail met een kortingscode die u kunt gebruiken om u te registreren voor TBB.