Becoming the world’s first climate-neutral continent by 2050 is the greatest challenge and opportunity of our times. - European Green Deal


Wanneer
-

Waar

Thor Central
Thor Park
3600 GENK
België

Energy mission 2020

Er is een missiegerichte en sectoroverschrijdende aanpak nodig om belangrijke sectoren zoals de bebouwde omgeving, de industrie en de opwekking van energie koolstofarm te maken. Onderzoek en innovatie zullen een cruciale rol spelen en veel kansen bieden voor opschaling van duurzame economische activiteiten. De ‘Energy Mission’ conferentie heeft als doel besluitvormers uit de industrie, het beleid en kennisinstellingen bij elkaar te brengen en specifieke innovaties en cases te presenteren in 3 clusters;:

Energy mission clusters

De ‘Energy Mission’ conferentie vindt plaats op 3 en 4 december 2020 in Genk, België. De locatie Thor Central, gelegen in het midden van Thor Park, biedt een unieke locatie om te inspireren, te delen en te verbinden. Thor Park is getransformeerd van een koolmijn naar een state-of-the-art technologiepark en is omgeven door kennis en kunde op het gebied van duurzame energietechniek, technologie en innovatie.

Na het bijwonen van de ‘Energy Mission’ conferentie hebben deelnemers een duidelijk inzicht in de nieuwste innovaties om de energietransitie te versnellen. Inspirerende cases en projecten geven je de tools om actie te ondernemen. In verschillende netwerkmogelijkheden krijg je de kans om relevante en sectoroverschrijdende spelers uit de industrie, de academische wereld en de overheid te ontmoeten. Bovendien heb je twee dagen doorgebracht in het prachtige ecosysteem van Thor Park, Genk, een living lab en innovatiehub voor de energietransitie waar bedrijven, onderzoeksinstellingen, talent en investeerders elkaar ontmoeten.

Timeline Energy mission