De klimaatverandering is de uitdaging van een generatie. De ambities worden aangescherpt en de doelen voor de energietransitie worden duidelijker. Een paar maanden geleden publiceerde EnergyVille een studie die verschillende energie-scenario's voor België verkende. Op basis van die studie organiseren we nu debatten met experts. We brengen de verschillende kanten van het verhaal samen en gaan op zoek naar realistische plannen tijdens onomwonden gesprekken. 


Opgelet, deze debatten zullen in het Engels plaatsvinden.


Wanneer
-

Waar

België

Energy Encounters

In september publiceerde EnergyVille een studie die een aantal mogelijke paden verkent voor de Belgische energietransitie. We werkten daarin enkele energie-scenario's uit, waarbij we we telkens verschillende uitgangspunten innamen. Deze studie kunt u hier terugvinden. Wij willen nu de stap nemen, om de discussie naar een hoger niveau te tillen. EnergyVille organiseert een reeks debatten met specialisten die een cruciale rol spelen in de realisatie van deze omwenteling. We brengen verschillende partijen samen, die hun doelstellingen en uitdagingen op tafel leggen, zodat we samen naar constructieve oplossingen kunnen zoeken.

De eerste vier sessies zullen gaan over onshore wind, zonne-energie (PV), offshore wind en gas. U kan de debatten volgen via livestream. Een live Q&A laat ook toe dat u vanop afstand kunt deelnemen aan de discussie. Meer informatie over de agenda en panelisten zult u later op deze pagina kunnen vinden. Noteer alvast deze data in uw agenda en be part of the energy solution! 

Meer info over de sessies is hier beschikbaar

Ondersteund door

industrie partnerschap

 

Elia     ​ Fluvius    Fluxys

Cluster Tweed    Flux50 

Sibelga

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

EnergyVille

Contact

info@energyville.be