Breng tijdens de Dag van de Wetenschap op 27 november een uniek bezoek aan EnergyVille vol met leuke workshops, interessante lezingen en een bijzondere rondleiding in onze labo's! 


Wanneer
-

Waar

Energyville
Thor Park
3600 Genk
België

De Dag van de Wetenschap, een initiatief van de Vlaamse overheid, is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Iedereen doet eraan mee: innovatieve bedrijven, universiteiten en hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen. Ook bij  EnergyVille kan je proeven van verschillende wetenschapsactiviteiten. Tussen 11u00 en 16u00 ben je daarom meer dan welkom om EnergyVille te komen verkennen. Samen met Thor Central organiseren we verschillende lezingen voor groot en klein. En ook bij onze partner T2-Campus kan je terecht voor verschillende activiteiten. 

 

Dag van de Wetenschap
Dag van de Wetenschap

Programma @EnergyVille

  • 11:00u-16:00u: Workshop: Maak je eigen puzzelchip 
    Tijdens deze workshop wordt er een raadsel, genaamd 'De rivier-oversteek-puzzel' voorgesteld waar jij een oplossing voor probeert te bedenken in de vorm van een elektronisch equivalent, de puzzelchip.

 

  • 11:00u-16:00u: Rondleiding op EnergyVille  
    "Wil jij weten hoe je kunt besparen op je energiefactuur? En ben je benieuwd naar het onderzoek waarmee EnergyVille de energiecrisis wil aanpakken om een energietransitie naar meer duurzame oplossingen mogelijk te maken?


    Bezoek aan onze labo's, inspirende demo's en leuke workshops

Programma @Thor Central

Op Thor Central, het hoofdgebouw van de voormalige mijnsite van Waterschei en één van de zeven steenkoolmijnen van het Kempens steenkoolbekken, vinden twee interessante lezingen plaats over techniek en wetenschap. Hiervoor kan je je registreren via de website. 
 

Programma @T2-Campus

Ook op de T2-campus zijn er verschillende activiteiten waar aan deelgenomen kan worden.