De Dag van de Wetenschap gaat dit jaar online door. Op 22 november brengt het bekende evenement wetenschap en technologie tot in jouw woonkamer.


Wanneer
-

Waar

België

Dag van de Wetenschap EnergyVille

Wetenschap valt niet te stoppen! Neem dat gerust letterlijk, want de Dag van de Wetenschap komt dit jaar naar jouw woonkamer. Je leest het goed: op 22 november gaat het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen online door!

Tijdens lezingen via livestream kan een breed publiek meer te weten komen over de ‘kristallen bol’ voor zonne-energie, de mogelijkheden van windenergie en batterijen, zonnepanelen in ramen en zo veel meer. We beantwoorden zelfs een van de meest hardnekkige vragen van de moderne wetenschap: waarom is mijn gsm altijd plat? Er zullen experimenten georganiseerd worden en bezoekers kunnen virtuele rondleidingen volgen doorheen de gebouwen van EnergyVille 1 en 2: kijk binnen in ons HomeLab, volg onze medewerkers in de labo’s waar ze de nieuwste zonnepanelen ontwikkelen en ontdek hoe wij onze zonnecellen binnen kunnen testen.

Voor de volgende generatie wetenschappers is het programma ook goedgevuld: word slimmer dan mama en papa als de echte energie-expert van je huis of kom bijleren over groene energie en elektrische auto’s!

Heb je er al zin in? Super, wij ook! Hou zeker de website in de gaten, daar zal je snel het volledige programma terugvinden.

Meer weten? Bezoek de website van Dag van de Wetenschap