Hoe kan een circulaire stad tot stand komen? Wat zijn de voordelen en de valkuilen? Tijdens 'Beyond Circular South' bespreken we deze transitie, met 4 panelgesprekken. Zorg dat je er bij bent!


Wanneer
-

Waar

België

Beyond Circular South wordt een internationaal, virtueel evenement waarbij we kijken naar gedragsveranderingen met het oog op duurzaamheid. Onze inspiratie halen we bij het Circular South-project. 

Dit internationale evenement legt de focus op gedragsveranderingen die nodig zullen zijn om duurzaamheid te verwezenlijken. We horen de mening van experts in duurzaamheid, koplopers in technologie, lokale omwonenden en meer.

We bespreken Circular South als voorbeeld. Dit project, dat plaatsvindt in de Antwerpen Zuid-buurt, promoot een efficiënter gebruik van energie, water, afval en materialen.

Hoe mobiliseren en motiveren we lokale gemeenschappen om slimmere en duurzamere keuzes te maken? Hoe kunnen we slimme meter-technologie, lokale energieproductie en opslag daarbij betrekken? We nodigen je uit om die vragen mee te beantwoorden tijdens Beyond Circular South!

Panelgesprekken

Er worden vier panelgesprekken georganiseerd:

  1. Circulariteit: Onze relatie met bronnen veranderen
  2. Gedragsveranderingen: Onze gewoonten veranderen
  3. Slimme technologieën: Hulp van data en digitale hulpmiddelen
  4. Gemeenschappen: Veranderingen in/door gemeenschappen katalyseren
     

Internationale sprekers

Andrew Schein, onderzoeksadviseur bij BIT, Aleksi Neuvonen, medeoprichter en content director bij Demos Helsinki, en Siri Bellika, hoofdingenieur bij het Agency For Waste Management in de stad Oslo, zijn slechts enkele van de topsprekers op ditvirtuele evenement over een circulaire economie. Ontdek hun mening over gedragsverandering, slimme technologieën en de toekomst van circulaire steden.