28-09-2018

In Antwerpen werd de aanleg van een warmtenet in de Antwerpse wijken Rozemaai en Luchtbal goedgekeurd. Een geavanceerd warmtenet zal de restwarmte van het bedrijf Indaver naar 3.000 gezinnen in de sociale woningblokken leiden. De werken beginnen normaal in 2020. Ook EnergyVille/VITO droeg bij aan deze innovatieve warmtenetten en stond in voor de haalbaarheidsstudie van de vernoemde projecten.


Antwerpen - Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) maakt 15,7 miljoen euro vrij voor de aanleg van een warmtenet in de Antwerpse wijken Rozemaai en Luchtbal. Een leiding zal de restwarmte van het bedrijf Indaver naar 3.000 gezinnen in de sociale woningblokken leiden. De werken beginnen normaal in 2020.

Antwerpen neemt al een tijdje het voortouw in de aanleg van warmtenetten. Zo is de aanleg van een warmtenet al volop in uitvoering voor de gloednieuwe wijk Nieuw Zuid. Er zijn ook plannen voor het Zilverkwartier, op de grens tussen Berchem en Mortsel, met de restwarmte van het bedrijf Agfa-Gevaert.

Bron: Gazet van Antwerpen

Meer weten over het onderzoek dat EnergyVille voert rond geavanceerde warmtenetten? Neem dan zeker eens een kijkje op deze webpagina:

https://www.energyville.be/thermalenergy