ORGANIC SEMICONDUCTORS: FROM MATERIALS TO (ENERGY) APPLICATIONSOnze competenties omvatten de synthese en karakterisering van organische en hybride organisch-anorganische halfgeleidende materialen en hun integratie in opto-elektronische apparaten met de nadruk op fotovoltaïsche en gezondheidszorgtoepassingen, waarbij we rationele structuur-eigendomrelaties nastreven. We voeren zowel fundamenteel als toegepast onderzoek uit en hebben een lange traditie in gezamenlijke wetenschappelijke O&O binnen Europese, nationale en regionale projecten, evenals dienstverlening aan industrie en onderzoekscentra. We kunnen ondersteuning bieden in alle stappen van materiaalontwikkeling tot geavanceerde (structurele en opto-elektronische) materiaalkarakterisering, apparaatanalyse en productie van prototypeproducten.

Lieve De Doncker

Contact

Lieve De Doncker

Business Developer Solar and Storage Materials at EnergyVille/UHasselt
Description

Voordelen

De materiaalkunde en fysica-expertise met betrekking tot organische en hybride halfgeleiders, en de state-of-the-art onderzoeksinfrastructuur van het Instituut voor Materiaalonderzoek imo-imomec, is uniek in het Vlaams / Belgisch landschap en is competitief op het hoogste Europese niveau, zoals blijkt uit onze vertegenwoordiging in diverse nationale en internationale netwerken, onderzoeksprogramma's en projecten.

Toepassingen

  • Organische en hybride organisch-anorganische fotovoltaïsche perovskiet
  • Fotodetectoren voor zichtbaar en nabij-infrarood bereik
  • Organische lichtgevende diodes en apparaten voor biosensing en bio-elektronica
  • Organische fotosensibilisatoren
  • ...

Klanten

 

Alle  bedrijven die geïnteresseerd zijn in het toepassen van opkomende halfgeleidende materialen in opto-elektronische toepassingen, voor energie- en geavanceerde toepassingen in de gezondheidszorg.