Over EnergyVille

EnergyVille is een samenwerking tussen de Vlaamse onderzoekspartners KU Leuven, VITOimec en UHasselt voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen. Onze onderzoekers leveren expertise aan industrie en overheden op het vlak van intelligente energiesystemen voor een duurzame stedelijke omgeving - zoals smartgrids en geavanceerde warmtenetten.

EnergyVille brengt onderzoek, ontwikkeling, training en industriële innovatie samen onder een naam, in nauwe samenwerking met lokale, regionale en internationale partners. Het samenwerkingsverband werd vanaf de start ingebed in grote nationale en internationale netwerken met het doel in en buiten Europa de expert en thought leader voor duurzame energie in de bebouwde omgeving te zijn. Onze activiteiten moeten onze positie in de top van Europa op het vlak van innovatief energieonderzoek verder verankeren.

EnergyVille wil in het Thor-wetenschapspark in Genk het centrum vormen van een ecosysteem voor onderzoek, bedrijfsontwikkeling en jobs. In Thor-industriepark vormen we een aantrekkingspool voor energiebedrijven zodat er ondernemerschap, innovatie, nieuw economisch weefsel en uiteindelijk ook een nieuwe markt rond duurzame energie ontstaat.

 

 


Missie

EnergyVille wil als leidend Europees expertisecentrum de drijvende kracht zijn voor de overgang naar een duurzame energievoorziening voor grote stedelijke omgevingen. Dankzij onze structurele relaties met alle relevante stakeholders, leveren we fundamenteel en toegepast onderzoek ten behoeve van de hele gemeenschap en leiden we competente mensen op. Zo bouwen we aan de duurzame energie voor de samenleving van morgen.


Portret Bert GysenBert Gysen, COO EnergyVille 

'Met onze specialisatie in geavanceerd duurzame-energieonderzoek en intelligente energiesystemen - zoals smartgrids en geavanceerde warmtenetten - voor industrie en steden, wil EnergyVille als Europees erkend studiecentrum van de KU Leuven, VITO en imec hét referentiepunt voor hernieuwbare energie worden.'


Leen GovaertsLeen Govaerts, Unit Manager Smart Energy & Built Environment

'In de komende decennia worden er wereldwijd aanzienlijke bedragen geïnvesteerd in energie- en stedelijke infrastructuur. EnergyVille versterkt met innovatieve technologische oplossingen en hoogwaardig advies, de industrie en het beleid bij het maken van de meest duurzame keuzes op dit uitdagende transitiepad.'

 


 

Deel dit bericht
Deel dit bericht