Global Science Technology & Innovation Conferences (G-STIC)

Wanneer: 
23 oktober 2017 - 09:00 tot 25 oktober 2017 - 18:00
Waar: 
Brussels

G-STIC 2017 focust op geïntegreerde technologische oplossingen die een grote impact kunnen hebben op het behalen van de SDG's (Sustainable Development Goals) en klimaatveranderingsdoelen. De activiteiten tijdens G-STIC 2017 worden georganiseerd en gestructureerd volgens 10 thematische gebieden, inclusief 6 thematische clusters en 4 overschrijdende thema's rond aspecten die van globaal belang zijn voor de thematische clusters.

Een van de thema's van de conferentie is energie, met een bijzondere focus op energiepositieve gemeenschappen.

Energiepositieve gemeenschappen opereren in een lokaal duurzaam energiesysteem dat hernieuwbare energie opwekt om de noden van lokale gemeenschappen te dekken. De positieve impact van zulke energiesystemen op lokale gemeenschappen gaan verder dan enkel het leveren van energiediensten: ze helpen ook om armoede te verminderen en lokale tewerkstelling te stimuleren door verbetering van gezondheid, watervoorziening, onderwijs, mobiliteit enzovoort.

Microgrids en minigrids zijn een veelbelovende systeemoplossing voor energiepositieve gemeenschappen. Het concept van deze lokale energienetwerken is verschillend van toepassing tot toepassing: los van het net of eiland-toepassing, gemeenschappen gelinkt aan het net (hybride modus), campus-entiteiten en industriële of commerciële toepassingen.

Meer info kan je vinden op de G-STIC website.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht