Business Day

Wanneer: 
16 juni 2016 - 13:00 tot 18:00
Waar: 
EnergyVille, Thor Park, Poort Genk 8300, 3600 Genk

EnergyVille nodigt je van harte uit op haar tweede Business Day. Tijdens deze dag krijg je een voorproefje van wat EnergyVille in petto heeft voor haar onderzoek en ontwikkeling in de komende vijf jaar in de domeinen van thermische energie, gebouwgeïntegreerde PV (BIPV) met batterij-opslag en de software voor een energietotaalsysteem dat thermische en elektrische energie samen in beschouwing neemt. Als bedrijf krijg je op deze dag waardevol inzicht in de toekomstige ontwikkelingen en word je uitgenodigd om samen met ons over de toekomstige ontwikkelingen na te denken. De Business Day is jouw eerste stap om er zeker van te zijn dat je ten allen tijde de meest geavanceerde technologie ontwikkelt en produceert.

  Programma

  13:00 Workshops A

  1. GeoWatt
   EnergyVille ontwikkelt innovatieve concepten en tools om de efficiëntie van thermische netten verder te verhogen, waarbij we de risico’s, investerings- en operationele kosten beperken en het comfort van de eindgebruiker behouden of verhogen. (Meer, in Engels)
  2. SolSThore
   EnergyVille werkt aan technologie voor gebouwgeïntegreerde PV (BIPV) en energie-opslag met als ultiem doel om ze in twee demo's te valideren: facade-geïntegreerde PV en commerciële dakgeïntegreerde PV. (Meer, in Engels)


  15h: KOFFIEPAUZE

  15:30: Workshop B

  1. Smarthor
   EnergyVille ontwikkelt een ICT-platform dat een volledig geïntegreerd multienergiesysteem kan aansturen, gebruik makend van EnergyVille's eigen algoritmes. We beogen real-life en goed functionerende demo’s in woonwijken of bedrijventerreinen met optimaal functionerend energiesysteem, dat wil zeggen dat de verschillende energiebronnen, thermisch en elektrisch, er optimaal op elkaar en op het verbruik zijn afgestemd. (Meer, in Engels)
  2. Distributienetten
   Gezien de toegenomen deelname van hernieuwbare energiebronnen en de grotere flexibiliteit van het elektriciteitssysteem, wordt het steeds belangrijker om toestellen in realistische omstandigheden te testen. Tegelijkertijd zijn hardwaretests die op adequate wijze alle mogelijke variaties in het energiesysteem modelleren, niet langer haalbaar. Real-time hardware-in-the-loop tests kunnen een reality check met echte toestellen in alle mogelijke scenarios uitvoeren. Ontdek hoe EnergyVille wordt uitgerust met een real-time digitale simulatie-installatie die tests van toestellen en controllers, inclusief de benodigde communicatie-infrastructuur, mogelijk maakt. Brainstorm met ons hoe deze simulator voor uw huidige of toekomstige noden kan ingezet worden. (Meer, in Engels)

  17:30h: receptie en rondleidingen langs de onderzoeksinfrastructuur

   

   

   

   
  Deel dit bericht
  Deel dit bericht